Εταιρία - Η Πυτιά

Η εταιρεία μας δημιουργήθηκε το 1972 στην περιοχή του Σοχού Θεσσαλονίκης και από τότε μέχρι σήμερα λειτουργεί με γνώμονα την παράδοση και την ποιότητα.

Με εγκαταστάσεις και τεχνολογία συνεχώς εξελισσόμενα έχουμε την δυνατότητα να προσφέρουμε άριστης ποιότητας κατσικίσιας πυτιάς.

Όσοι ασχολούνται με την παρασκευή γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων, πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα τα υλικά παρασκευής όπως η πυτιά.

Στα τυροκομικά προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε Ελληνική πυτιά.

Γι' αυτό και εμείς δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην ποιότητα της πυτιάς που παράγουμε και την κρατάμε σε ψηλά επίπεδα με Ελληνική πρώτη ύλη.

Εγκαταστάσεις

Από το 1972 έως σήμερα η γνώση το μεράκι και η εμπειρία μας στην παραγωγή της παραδοσιακής κατσικίσιας πυτιάς εξελίσσεται και υπακούει στις ανάγκες της εποχής με εκσυγχρονισμένες εγκαταστάσεις και εφαρμογή συστήματος HACCP.

Έτσι γεννιέται η ποιο αγνή κατσικίσια πυτιά...
Οι κυριότεροι παράγοντες που επηρεάζουν τη δύναμη της πυτιάς, εκτός από την ποσότητα που θα χρησιμοποιηθεί, είναι:
  • Η θερμοκρασία πήξης του γάλακτος
  • Η οξύτητα του γάλακτος
  • Η χημική σύσταση του γάλακτος (λίπος, πρωτεΐνη) και η περιεκτικότητα του γάλακτος σε άλατα κυρίως ασβεστίου.
Η πυτιά, για να διατηρήσει τη σταθερή ποιοτική της δύναμη για περισσότερο χρονικό διάστημα, πρέπει να φυλάγεται σε σκοτεινό, δροσερό και ξηρό μέρος.